Alla inlägg under augusti 2013

Av Lina - 11 augusti 2013 11:08

Denna helgen har inte varit bra ur viktminsknings synpunkt. Inte tränat något alls o ätit o druckit mycket o ohälsosamt. Men imorgon är det nya tuffa tag igen! Vägning på viktväktarna på lörd och det SKA bli åtminstone ett halvt kilo minus på vågen då!


Ikväll så fort barnen kommit i säng ska jag ta tag i träningen igen. Kosten väntar jag med tills imorgon ;-)
15 min joggning på motionsbandet som uppvärmning och sedan 40 min zumba står på schemat ikväll.


Imorgon är det dags för barnen att börja på dagis igen efter sommarledigheten. Jag ska lämna dem 12:30, och efter det blir det direkt iväg till gymmet för ett styrketränings pass innan jobb. På tisd blir det en timmes zumbapass på Korpen, onsd får det nog bli en pw, och torsd blir det till gymmet igen. Fredag har jag inte bestämt mig ännu, men blir nog ett intervall pass utomhus. Lörd o sönd. vilodag. Veckans träning planerad mao. Känns bra :-)

Av Lina - 9 augusti 2013 15:12

Årskort på Korpen fixat, nu kör vi!! :-D


Har haft två genomgångar med en instruktör av maskinerna jag ska använda för att nå mina mål, och "now im on my own"!


Idag gjorde jag även en kroppsmätning/analys. Hade lite för mycket fett i kroppen, men det var rätt väntat, och det var inte SÅ himla farligt ändå. Ligger nu på 26,7% fett, ska helst ligga på runt 22% eller mindre. Målet vi satt till nästa kroppsanalys om ungefär en månad är 25%.


Mina planer framöver är att träna styrka (med 15 min joggning som uppvärmning o 15 pw som nedvarvning) ca var tredje dag, samt försöka få in gruppträning som zumba, afro och core 1-2 ggr/v.


När det gäller kosten har jag bestämt mig för att fr.o.m månd. och fram tills jag nåt mitt slutmål, ska jag utesluta all sorts pasta o potatis, och bröd. Kommer dock äta knäckebröd. Sedan får jag se hur jag gör o hur det känns när jag nåt mitt slutmål.


NU KÖR VI!!! Taggad till ett tusen procent! :-D

Av Lina - 6 augusti 2013 13:45

Måste ju börja med att säga att jag är väldigt stolt över mig själv. Innan semestern sa jag att så fort semestern är över, första måndagen efter semestern, skulle jag skaffa gymkort. För några år sedan hade jag säkert dragit ut på det, om jag överhuvud taget hade kommit på tanken.


Denna gången sa jag att första måndagen efter semestern skulle jag skaffa gymkort, och gjorde det också!    Igår så fort jag kom hem från jobb, ringde jag till Korpen i Landskrona, och fick en tid till en personlig tränare/instruktör redan dagen efter. Dvs. idag.   



Jag fick börja med 10 minuters uppvärmning på ett motionsband, där jag själv fick välja om jag ville promenera i rask takt eller jogga/springa. Bara jag fick upp pulsen. Jag promenerade i 1 min, joggade resterande 9 min. Sedan fick jag fylla i en lapp med vad mitt mål med träningen är och hur många gånger i veckan jag tänkt träna. Mitt huvudsakliga mål är att få plattare mage och att helt enkelt bygga muskler så jag blir av med den lösa huden. Sedan är det ju aldrig fel när man jobbar inom vården, att stärka rygg och axlar. Och mina planer är att träna åtminstone 2 dagar i veckan, men helst 3-4 dagar. Det känns rätt lagom. Ska ju ha tid till familjen också. *ler*

Fick 10 maskiner som jag ska träna på och göra 12 repetitioner vid varje. Det kändes väldigt bra efter träningen och det känns som att jag kommer trivas med detta.       Ser redan fram emot fredag, då jag ska dit igen för att få göra en kroppsmätning (hur mycket som är fett och hur mycket som är muskler på min kropp idag. Denna mätning kommer jag få göra ca en gång i månaden sedan, om jag vill) samt få en repetition av maskinerna. Sedan är jag igång på egen hand efter det, och känner mig riktigt peppad!            

Av Lina - 2 augusti 2013 09:37

Domen när jag ställde mig på vågen i morse var +1,4 kg efter 10 dagars semester med mycket öl, vin, rom-cola, och mycket o onyttig mat. Måste säga att jag är nöjd, det är ungefär vad jag förväntat mig. Eller hoppats på rättare sagt, att den inte skulle landa på mer än max +1,5 kg. Nu hamnade den tom. på strax under 1,5. Bara 1 hg under iofs, men dock. Man får vara glad för det lilla. ;-)


Det enda retliga är vetskapen att innan semestern var jag endast 0,8 kg från slutmålet, nu är jag 1,4 kg från slutmålet. Men det är en smäll jag var beredd att ta nu under semestern. Jag är bara glad o lättad över att smällen inte blev större än +1,4 kg. :)


Och 1,4 kg blir jag av med fort igen så fort jag börjat jobba igen på måndag och kommer in i dem vanliga vardagsrutinerna igen. Jag kommer och SKA klara detta!!

Av Lina - 1 augusti 2013 13:59

Vi är nu på väg hem efter 10 underbara campingdagar i Daftö. Första veckan slarvade jag som ni vet VÄLDIGT mycket med kosten. Träningen har jag skött bra men det är väl också det enda. Och visst, med tanke på att vi varit iväg med husvagnen o jag tidigare år inte ens tänkt tanken på träning när vi varit iväg, är väl inte det så bara egentligen. Jag är väldigt nöjd över detta. :-)


Andra veckan har jag dock skött kosten mycket bättre. Inte så bra som när jag är hemma och är inne i dem vanliga vardagsrutinerna. Men ändå helt ok, MYCKET bättre än första veckan. Och träningen har jag fortsatt vara duktig med. På 10 dagar har jag joggat och intervall tränat ca 4 mil totalt. Så är minst sagt nöjd när det gäller träningen.


Med tanke på hur mycket jag ändå rört på mig o tränat dessa dagarna KÄNNS det inte som att jag gått upp SÅ värsta mycket, och jag BORDE inte ha gått upp jättemycket. Men 1-1,5 kg har jag nästan garanterat gått upp. Återstår att se imorgon bitti, vad domen blir..

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards