Alla inlägg den 30 augusti 2013

Av Lina - 30 augusti 2013 14:18

Om jag bara kunde få bort den där förbaskade putmagen samt hänget jag fått efter mina graviditeter hade jag varit nöjd och belåten nu. Jag blir så ledsen fortfarande, varje gång jag tittar mig själv i spegeln och ser den där förbaskade putmagen och det där förbaskade hänget.    Putmagen vet jag att jag kan, om inte få bort helt och hållet, så åtminstone få den bra mycket mindre än den är nu, om jag bara fortsätter med styrketräningen. Önskar bara det kunde gå fortare. Vet att styrketräning är en lång process innan den ger den sortens resultat man vill ha. Och jag vet att om jag bara fortsätter med det och inte ger upp, så KOMMER styrketräningen ge det resultat jag vill ha. Önskar som sagt bara att det kunde gå fortare, för att jag hatar verkligen den där putmagen.   




Men det där, i mina ögon, fula, äckliga och totalt osexiga hänget.. Det är nog bara en operation som kan få bort det. Kan aldrig tänka mig att oavsett hur mycket jag tränar eller går ner i vikt, att det skulle försvinna "av sig själv". Men en operation är ju så förbaskat dyr!    Har ringt till vårdcentralen för att få reda på om det överhuvudtaget finns en chans till att få landstinget att betala en operation till mig, om reglerna är olika beroende på om man har häng pga en kraftig viktnedgång, eller pga graviditet. För min del beror hänget nog på både och, men mest pga graviditeterna då jag under båda mina graviditeter hade väldigt stor mage, samt att dem båda slutade i snitt.

Läkaren kollade upp "reglerna", och vad han fick fram så reglerna som gäller här (reglerna är säkerligen olika beroende på vart i landet man bor) är att man ska ha minst 3 cm häng (jag har nästan/ca 4 cm), man ska ha varit viktstabil i minst ett halvår, och man ska ha hudproblem. Hudproblem har jag visserligen inte, men jag mår väldigt dåligt psykiskt av det.    Så mina planer är att fortsätta kämpa med att få bort magen, och så fort jag varit viktstabil i ett halvår, tänker jag kontakta läkaren igen och säga att jag nu varit viktstabil i ett halvår, och yrka på den psykiska biten som jag hört också är en av "reglerna" dem har för att få betald operation. Sedan är det bara att hoppas att det går igenom. Försöker att inte ha några förhoppningar då jag vet att dem är väldigt hårda i sin bedömning. Men det hade varit som att vinna på miljonlotteriet för mig, att få bort hänget, att få en betald operation.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards