Alla inlägg den 24 juli 2015

Av Lina - 24 juli 2015 16:06

  



Igår fick jag hem information om operationen. Där stod bl.a att man skulle vara väldigt återhållsam med alkohol 2-3 veckor innan och efter operationen. På ett vis känns detta väldigt tråkigt och jobbigt ska erkännas. Både jag o min man älskar både öl och vin och det finns inget godare och mysigare än att ta en kall öl under tiden man lagar maten på lördagen, och sedan dela på en flaska vin på kvällen. Vi dricker alltså inte alkohol för att bli berusade, blir aldrig mer än precis salongsberusade när vi dricker. Vi dricker det för att vi tycker att det är gott och för att det är mysigt och trevligt att dela på en flaska vin eller två på helgen (fred-lörd) helt enkelt.


Men samtidigt så känns det rätt bra också att ha en bra anledning till att ha en vit månad. Både för hälsans, viktens och träningens skull. Har ju satt som mål att gå ner 5 kg innan operationen (gärna innan Lidingöloppet tom.), så hela september månad kommer jag inte dricka alkohol alls. Det enda undantag jag eventuellt kommer göra är att jag kommer ta ETT glas champagne tillsammans med Fredrik på kvällen när vi sprungit Lidingöloppet, för att fira att vi sprungit (och överlevt   ) vårt första Lidingölopp. Så med alkohol stopp, bra kost och bra träning bör kilona rasa av mig i september månad.   

Detta innebär även att jag känner att jag inte behöver vara superstrikt med kost och alkoholintag nu under augusti månad. Kommer självklart fortsätta sköta kosten, och vi har bestämt att vi bara ska dricka alkohol på lördagarna ett tag framöver (ist för fred och lörd som vi gjort innan), och detta kommer jag hålla fast vid så klart. Men jag behöver åtminstone inte känna att jag måste vara superstrikt. Och det känns också rätt skönt.   


Jag kommer fortsätta med alkoholstoppet till två veckor efter operationen, sedan kommer jag börja dricka igen, men som nu; endast på lördagar. Tredje och fjärde veckan efter operationen kommer jag dock inte dricka mer än max 2 glas vin. Detta känns som ett bra upplägg för en bra läkning av operationsärret. Sedan får jag ju se hur det känns 4 v efter operationen. Det kan hända att jag tycker det känns så bra att jag kommer fortsätta att inte dricka mer än max två glas vin på helgerna. Jag dricker ju trots allt inte alkohol bara för att det ska så vara så att säga.


La in om sjukskrivning på jobb igår, så nu är det nedräkning som gäller..    Ser fram emot själva operationen med skräckblandad förtjusning skulle man väl kunna säga. *ler* Men det jag framför allt ser fram emot väldigt mycket och gläds över oerhört mycket, är just att ha fått det gjort. Att äntligen bli av med en av sakerna som fått mig att må väldigt dåligt dem sista åren. Ett av mina största komplex.



Kan bli väldigt less och iriterad över kommentarer som "men du har ju inte så mycket häng? Hur kunde du få operationen godkänd?" Vet att dessa meningar sägs i all välmening. Men för MIG är hänget väldigt stort. Jag VET att där är dem som har MYCKET större häng. Men vad hjälper det mig? För MIG är MITT häng stort, fult och väldigt oattraktivt. JAG mår dåligt av detta. Det är därför jag valt att genomföra denna operation, för MIN skull, för att JAG mår dåligt över det, för att JAG känner mig väldigt oattraktiv i många situationer. Jag gör inte det för någon annans skull. Jag behöver och vill inte höra att jag inte har så mycket häng och att jag inte behöver göra någon operation. För att i MINA ögon ÄR det stort o fult. JAG känner så, så därför är det väldigt ledsamt att jämt få höra att jag visst inte har så mycket häng. Även om jag vet att det sägs i välmening. Så. Var bara tvungen att få det ur mig.. Over and out   



Trevlig helg!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards