Alla inlägg den 22 januari 2016

Av Lina - 22 januari 2016 09:45

Det var visst ett par veckor sen jag bloggade sist. Trodde dock att det var längre än ett par veckor sedan, då tiden går så fort.


Egentligen har det väl inte hänt så värst mycket sedan jag bloggade för ett par veckor sedan. Kämpar fortfarande med min vikt. Eller kämpar är väl kanske inte riktigt rätt ord då jag inte jobbar så jättehårt med den som jag nog egentligen hade kunnat. Men jag jobbar fortfarande med den. Gick upp runt 1,5-2 kg under julen och har ännu så länge blivet av med ca 1 kg av dem. Har vägt 60 kg blankt två veckor på raken nu. Mitt mål är att väga runt 56-57 kg. Men så länge jag fortfarande är nöjd med själva "magformen", vilket jag är större delen av dagarna, svullnar fortfarande upp lätt, så har jag inte så bråttom. Men att jag svullnar upp lätt vet jag beror mkt på operationen. Och nöjd är jag som sagt (större delen av dagen), men där är fortfarande lite kvar att jobba på. Jag VET, inte bara med figuren men även med huvudet. Men, har ju som jag nämnt tidigare ett mål både med min träning o vikt, så därför fortsätter jag kämpa på. För att om inte nå, så komma så nära mitt slutmål jag bara kan. Och det tycker jag faktiskt att jag ska ha lite "cred" för, att jag inte ger upp o slutar jobba bara för att jag lyckats bli normalviktig och fått bort mitt bukhäng, att jag inte ger upp min dröm o "bara är nöjd". Jag har ett ganska tydligt mål för mig själv, och så länge jag tycker att det är roligt och mår bra, kommer jag fortsätta jobba mot mitt mål oavsett vad alla "våg hatare" säger.      Sen kan jag ju tillägga för att undvika eventuella missförstånd o sura miner, att det är absolut inget fel i att "bara vara nöjd". Men JAG vill vara mer än bara nöjd. JAG vill vara HELT nöjd!




Har satt som mål att nå mitt viktmål till innan semestern, dvs till juli/aug. Detta innebär 3-4 kg på 6-7 månader. Så som sagt, jag har inte så bråttom. Jag har väl egentligen ingen direkt bestämd exakt målvikt i heller, jag får helt enkelt se hur magformen ändras efterhand jag kan börja träna magen mer. Ska börja med lite magstyrka om drygt en månad, och när jag väl kommit igång med det är det mycket möjligt att magen formar sig så fint att jag känner att jag inte behöver gå ner mer än 1-2 kg om ens det. Tiden o formen får visa helt enkelt. Men 56-57 kg är en riktlinje iaf, skulle man kunna säga. (till min längd skulle jag tom. kunna väga under strax 50 kg enligt viktväktarna mfl, men det är alldeles för lite enligt mig. Just saying..   )



Jag började träna lite mer, och mer regelbundet för ett par/några veckor sedan. Har tränat tre gånger i veckan dem senaste 3 veckorna; ett styrketräningspass och två löppass i veckan. Vågar ännu inte mig på att träna magen, så när jag tränar styrka tränar jag bara ben, armar o rygg. Men allt sitter ju ihop sas, så magen blir ju lite tränad även när jag bara tränar ben, armar o rygg. Men jag lägger ingen styrka direkt på magen ännu. Jag ska inte börja med riktigt hård o tuff träning för hela kroppen, dvs även magen, förens jag fått OK från Akademikliniken när jag varit där på min 3 månaders kontroll. Som nästan kommer bli mer 4 månaders än 3 månaders egentligen. På tisdag är det 12 v sen operationen = tre månader, men tänker man datum till datum sas, så är det tre månader den 3 febr eftersom att jag opererades den 3 nov. Ska iaf på 3 månaders kontroll den 23 febr, så det blir som sagt närmare 4 mån än 3 oavsett hur man räknar o tänker. *ler* Många säger att dem inte kunnat börja träna magen ordentligt förens det gått mer än 4 mån, så att vänta tills det gått 4 mån känns säkrast och bäst. Vill ju inte skynda fram för fort, måste ju vara rädd om min nya mage så det inte blir några efterkomplikationer bara för att jag inte kunde vänta. *ler*  Men, jag längtar väldigt mycket efter att få börja träna ATC och Box & kick igen. Men, den som väntar på något gott...



Natten till sönd åker vi upp till Sälen där vi ska vara i en hel vecka. Uppdatering kommer!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards